Çamardı ecdadımızın göçüp konduğu bizlere varlığımızı sağlayan,Toros dağlarının incisi memleketimdir.
İnsanı hep kendi gayretini ön plâna alıp,üretmeye ve çevre ekonomisinede katkılar sağlamaya,dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.
Şöyle bir an düşündüm;
Çamardı'nın gerçek nüfusu kaç?
Yurdumuzun dört bir yanına dağılmış,ekmek mücadelesi ve istikbâl adına bu şirin ilçemizden ayrılıp gidenler küçünsenmeyecek kadar bir sayıya ulaşıyor.
Bünyesinden ilim adamları ve yüksek düzeyde bürokratlarıda yetiştiren Çamardı bu dağılımlar nedeniyle gerçek nüfusunun ötesinde kalmıştır.
Bir adım ötemizde Pozantı'dan Adana'ya doğru uzanan yerleşim alanlarında mutlaka orada bulunan hemşehrilerimiz olduğu gibi,başta başkent Ankara olmak üzere,İstanbul, İzmir ve diğer ege illerinden tutunda doğu vilayetlerimize kadar yerleşmişlerdir.
En büyük sıkıntımız bu yerleşim bölgeleri ile olan irtibatlarımızı daha güzel sağlayacak olan Çamardı adına dernekleşme faaliyetlerinin yetersiz oluşu..
Bugün itibarıyle vilayetimiz Niğde'den çok Adana büyükşehirde daha fazla Çamardı'lıyı görmek mümkün ve bulunduğu yerlerde tatlımızdan tutunda,balımıza kadar ürünlerimizi tanıtan ve hayat mücadelerini sürdüren bir çaba içindeler.
Bu bakımdan yazımın konu başlığı " Çamardı'dan Akdeniz'e doğru " özellikle Adana'da yaşayan önemli bir kitlenin olması Toros dağlarının yerleşim olarak devamı olması bizler için her zaman önemini korumaktadır.
Buradan tüm hemşehrilerimize sesleniyorum;
Çamardı'nın isminin yaşatılması adına önce dernekleşme,yıllık periyodik olarak kültürel faaliyetler ve anma proğramları ile tüm yurdumuza Çamardı ilçemizi daha güzel tanıtmak hepimize düşen önemli bir görevdir.
Bunu başardığımız an,Çamardı adım,adım büyümeye ve başta üretim,dağ sporu,iç turizm alanlarında lâyık olduğu yere mutlaka gelecektir.
İlk adımımız Çamardı'dan Akdeniz'e oradanda diğer illerimize doğru bu çabaların başlaması dileğimle tüm hemşehrilerimize selâm,sevgi ve saygılarımı iletiyorum..