Hayrettin YENEL

NİĞDE - 15 Temmuz Kahramanlarından Astsubay Ömer Halisdemir’în adını taşıyan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 Yılı Mezunları için bir tören düzenledi.
Niğde – Bor Yolu üzerinde Bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ana Yerleşkesi meydanında düzenlenen mezuniyet törenine Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci yakınları, öğrenciler, üniversite yönetimi, siyasiler, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mezuniyet töreni saat 17:00 de başlaması gerekirken yoğun yağmur yağışı nedeniyle bir saat gecikmeli olarak başlatıldı. Törende açılış konuşmasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin her geçen gün çok daha büyük başarılara imza attığını belirterek, Türkiye’de örnek üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini anlattı. Rektör Uslu konuşmasının devamında şunları söyledi.
“ Üniversitemiz 30 yılı aşkın mazisi, 25 bini aşkın öğrencisi ve bin 700 çalışanı, bünyesindeki 14 fakülte, 4 enstitü,1 türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksek okul ve 14 araştırma merkezi ile eğitim öğretim bilim ve kültür sanat alanlarında ülkesine insanlığa hizmet etmeye devam etmektedir. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.
Değerli öğrencilerimiz üniversiteler sadece bir eğitim öğretim kurumları yanında sizleri hayata hazırlayan en önemli aşamalardan bir tanesidir. Yaşam serüveninizde belki de en önemli durağı olan üniversitede aldığınız eğitim sizlerin geleceklerini şekillendirmede büyük önem arz etmektedir. Bizde bu bilinçle sanayi üniversite işbirliklerimizle sizleri hayata hazırlamadan önemli tecrübe kazandırmayı hedefledik. Aldığınız eğitimleri milli bilinçle harmanlayan gerek ulusal gerekse uluslararası büyük işlerde hem bizlere hem ülkemize çok daha gururlar yaşatacaksınız .. “ dedi
Mezuniyet töreninde halk oyunu ekibinin gösterisinin ardından üniversiteden derece ile mezun olan öğrencilere protokol de bulunan davetliler tarafından diplomaları verildi. Her bölümün dereceye giren öğrencileri kütüklere adlarını çaktılar. Müzik eşliğinde 10 dan geriye sayılmasının ardından kepler havaya atıldı. Mezuniyet töreni öğrencilerin doyasıya eğlendiği konser ile sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi