Hayrettin YENEL

NİĞDE – Niğde’de akşam saatlerinde meydana gelen fırtına şehir merkezi ve yakın çevresinde etkili oldu.

Niğde’ye güneyden gelen fırtına hayatı adeta felç etti. Yaklaşık 1 saat süren fırtınanın etkisi nedeniyle kentin bir çok noktasında elektrik tellerinin birbirine çarpması ve yıldırım nedeniyle yangınlar çıktı. Mahalle aralarında ve kentin çevresinde bulunan yerleşim bölgelerinde de çok sayıda ağaç devrildi. Bazı minarelerin de şerefiyeleri devrildi. Fırtına nedeniyle 112 çağrı merkezine çok sayıda ihbar geldi. İhbarlar için AFAD ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri meydana gelen olumsuzluklara müdahale etti ve gerekli önlemleri aldılar.

Fırtına ile ilgili olarak Niğde Valiliği tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi.

“ Bugün akşam saatlerinde öngörülemeyen hava olayları neticesinde çıkan fırtına dolayısıyla İnönü Mahallesinde bulunan Çifte Minareli Camimizin Minaresinin alemi yerinden çıkarak Hilal kısmı yere düşmüş, alem ise minare gövdesinde asılı kalmıştır.

Ağustos ayında Niğde’de neler oldu ? Ağustos ayında Niğde’de neler oldu ?

Öte yandan Yeşilburç Köyümüzde Elektrik kablolarının birbirine teması sonucu ot yangını çıkmış, olay yerine giden itfaiye ekipleri müdahale ederek yangın büyümeden söndürülmüştür. Fertek Mahallesinde ise yine fırtınan kaynaklı ağaçların devrilmesi sonucu elektrik teklilerinin kopması bölgede kısa süreli elektrik kesintisine yol açmış, Aktaş Kasabasında ise kısa devre nedeni ile elektrik panosu yanmış yine Amas Mevkiinde tellerin kopması üzerine elektrik kesintisi meydana gelmiştir. Kesinti olan bölgelerimize MEDAŞ ekiplerimiz müdahale ederek; çalışmalara devam etmektedirler.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın hava şartları normale dönünceye kadar acil durumlar hariç bulunduğu ikametlerinden ayrılmamaları önemle rica olunur. “ denildi.

Muhabir: Haber Merkezi