Asayiş

Niğde'de Doktorları Kullanıp Nasıl Dolandırdılar

Dolandırıcılar, Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorların fotoğraflarını sahte Whatsapp hesabına ekleyerek internet...

Niğde’de dolandırıcılar şehirde görev yapan doktorların fotoğraflarını kullanarak çok sayıda kişi dolandırıldı.

Dolandırıcılar, Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorların fotoğraflarını sahte Whatsapp hesabına ekleyerek Letgo’dan telefon gibi farklı ürünleri satmak için ilan ekliyor. Alıcı alacağı ürüne pazarlığını yaptıktan sonra kendini Doktor olarak tanıtan dolandırıcılar ürünler için kaparo talep ediyor. Kaporayı alan dolandırıcılar daha sonra mağduru telefondan engelliyor.

Suç duyurusunda bulundular

Dolandırıcıların tuzağına düşen mağdurlar Niğde Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube müdürlüğüne giderek şikayetçi olurken hastane vatandaşları sosyal medya hesaplarından uyarılarda bulundu.

Hastanenin uyarısında şu ifadelere yer verildi: ‘‘Son günlerde hastanemizde görev yapan hekimlerimizin ve idarecilerimizin fotoğraflarını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Telefonla, mesajla, sosyal medya yolu veya çeşitli yöntemlerle sizlere ulaşarak yardım, bağış veya ürün satışı adı altında para talebinde bulunan art niyetli kişilere lütfen itibar etmeyiniz’’ uyarısında bulundu.