Nigar YENEL

NİĞDE - Niğde Merkez Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, bugün meydana gelen olayda ders yapan öğrencilerin üzerine asit sıçradı.

Niğde’de Motosiklet Otoyolda Refüje Çarptı 1 Ölü Niğde’de Motosiklet Otoyolda Refüje Çarptı 1 Ölü

Niğde’de ders esnasında sülfürik asit ve çinko karışımının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucu kaza meydana geldi ve 8 öğrenci yaralandı. Niğde Merkez Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, ders sırasında meydana gelen kaza sonunda ihbar üzerine okula çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri öğrencilere olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra asitten yüz, ense, karın ve diğer bölgelerinde 1. derece yanık oluşan Y. E. Ç. (13 yaş), M. S. (13 yaş), E.  M.  B. (14 yaş) ve M. Y. (15 yaş) adlı öğrencileri Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne sevk ettiler. Bu arada aynı kazada asit sıçramasından etkilenen M. S. (15 yaş), Y. D. (14 yaş), E. K. (14 yaş) ve B. E. K. (14 yaş) adlı öğrencilerde boyun, yüz, diz ve ense bölgelerinde oluşan yanık şikayetleri dolayısıyla hastaneye kendi imkanları başvurdukları öğrenildi.

Kazanın hemen ardından Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek yaralanan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada hastaların sağlık durumları iyi olduğu belirtilerek “ Öğrencilerin tedavileri devam etmekte olup, yaşanan olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.” denildi.

Editör: Hayrettin YENEL