Niğde

Niğde 5 Şubat Stadyumunun Son Halini Gördünüz mü ?

Niğde 5 Şubat Stadyumunun yapımı son hızla devam ediyor. Stadyumun son halini havadan görüntülendik. İşte 5 Şubat Stadyumunun son hali..

Muhabir : Nigar YENEL

Drone     : Hayrettin YENEL

NİĞDE - Uzun zamandır Niğde’nin gündeminde olan 5 Şubat Şehir Stadyumu 2021 yılında yıkılmış ve yerine yenisi yapılması için çalışma başlatılmıştı.

Niğde'de şehrin merkezindeki 3 yıl önce yıkılan ve aradan geçen süre içerisinde zaman zaman duran 5 Şubat Stadyumu’nun son hali havadan görüntülendi.

Niğde 5 Şubat Şehir Stadyumu açık ve kapalı tribünleri, betonarme blokları, temeli, istinat duvarları, çelik konstrüksiyon çatısı, sentetik saha ve her türlü mekanik tesisat yüklenici firma tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti.

Niğde 5 Şubat Şehir Stadyumunda bu günlerde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Stadyum gece oynanacak maçlara da uygun olarak inşa ediliyor. Niğde 5 Şubat Şehir Stadyumunda tamamlandığında kapasitesi 3 bin 56 kişilik kapasitesi 7500 ‘e çıkacak. Amatör Lig de şampiyon olarak 3. Lige çıkan Niğde Belediyespor artık Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampus Stadında oynadığı maçları geride bırakarak evinde oynayacağı maçlarını artık 5 Şubat stadyumunda oynayacak.

TFF 3. Ligde sezon 8 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Yaklaşık 20 günlük bir zaman kaldığı göz önüne alındığında stadyumun sezona yetişmesi şimdilik imkânsız gibi görünüyor. Fakat stadyumdaki hummalı çalışma stadyumun en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir çalışmanın yapıldığını da gözler önüne seriyor  

TFF 3. Ligde ilk yarı 15 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Ligin ikinci yarısı 19 Ocak 2025 tarihinde başlayacak ve normal sezon 26 Nisan 2025 Cumartesi günü tamamlanacak. 2024 - 2025 sezonunda ligin 26. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.